Entreprenörer by Bfree

Entreprenörer by Bfree är en Facebooksida som vi på Bfree startade i december 2014.

Entreprenörer by Bfree

Entreprenörer by Bfree

Vi skapade Entreprenörer By Bfree för vi ville få ut är riktiga historier från entreprenörer. Det man hör mest om när det gäller entreprenörsskap är solskenshistorierna. Fina och inspirerande är de också men alla är inte Richard Brandson utan ibland går det jättebra och ibland är det svårt att få ut en lön.

Det är helt enkelt små berättelser och ögonblick ur svenska entreprenörers vardag. Precis som det är, både bra och dåligt, upp och ner.

Det brinner vi för och det är därför vi gör detta.

Vill du också bli intervjuad? Fyll i ansökan nedan så hör vi av oss!

Här är våra Entreprenörer by Bfree

Stensmycken

Stensmycken

”Jag var anställd och sålde medicinteknik. Jag tröttnade på jobbet, det var mycket resa, till slut blev det att man knappt visste vart man var på väg. Jag har sysslat med smycken och hantverk hela livet så det var bara att uppgradera hobbyn till jobb. Livet är för kort för att man inte ska prova.”

Marina Lillich har drivit Åkersberga Sten och Silver i sju år. Hon gör handgjorda smycken i silver, brons och glas. Hon håller också kurser. Innan Marina startade eget sålde hon medicinteknik.
www.stensmycken.se

Read more »

Oliver Wyatt

Oliver Wyatt

”Jag var inspirerad av detaljhandelsföretag som Daniel Wellington och Happy Plugs, som blivit väldigt framgångsrika. Det går faktiskt att skapa en sådan här verksamhet från ingenting. Jag såg ett vakuum på slipsmarknaden; det finns inte någon slipsdesign som är avslappnad och samtidigt annorlunda. Jag utformade en idé om vilken stil jag ville få fram och tog kontakt med en fabrik i Kina som tillverkar liknande slipsar. Jag bollade idéer med dem och utformade fyra egna designs.”

Tom Johansson studerar industriell ekonomi på KTH. Han jobbar extra på ett headhuntingföretag för att få in pengar som kan investeras i företaget, Oliver Wyatt. Toms företag säljer slipsar i ull av egen design.www.oliverwyattdesign.com

Read more »

Yasmin Casaca

Yasmin Casaca

”Jag tränade professionella atleter och dansare, och företaget gick bra. Men en gammal skada satte stopp för mig. Jag fick sätta en paus på mitt tränande och ägna mig åt att få ihop mig själv på grund av extrema smärtor, som ibland hindrade (och hindrar) mig från att ens kunna stå upp. I stället gav jag fler föreläsningar och utvecklade mitt företag åt ett annat håll.”

Yasmin Casaca startade sitt företag 2012, då som ett träningsföretag med ett eget träningskoncept. En skada satte stopp för verksamheten och Yasmin skapade dagens Visio Business som har tjänsten Business-PT och Lifestyle-PT med fokus på att coacha kvinnor.
www.visiobusiness.se

Read more »

Valles transport

Valles transport

”Jag kommer från en sargad bakgrund. När jag flyttade från Eskilstuna till Stockholm år 2004 hade jag drogmissbruk och 600 000 i skulder. Jag kämpade på som anställd och blev på banan igen, det kändes trevligt, jag blev en bekväm svensk. Men för fyra år sedan ruttnade jag; det var alltid något som var dåligt, så jag startade eget och hyrde ut mig själv som chaufför. Efter fem månader hade jag fem anställda. Om du inte ändrar något kommer inget att förändras.”

Valle Jensen är familjefar och driver Valles Transport & Entreprenad AB som hyr ut chaufförer och från och med nu även en lastbil. Innan dess var han anställd som chaufför – men dessförinnan hade han dragit på sig både stora skulder och ett drogberoende.
https://www.facebook.com/vallestransport/

Read more »

_BHE7225

Vera Antonov

VD Bfree Accounting

11046902_358166211055250_6906244346893212503_o

Hege Hellström

Journalist för Entreprenörer by Bfree

Har du också en historia att berätta?

Ditt namn
Ditt telefonnummer
Din epost
Ditt företagsnamn
Lite info

Bfree Accounting AB | org: 556981-0939