Hej! Vera från Bfree här!

I den här videon klargör jag om vad du bör tänka på när du deklarerar som enskild firma.

 

Vad innebär det att deklarera?

En deklaration är helt enkelt ett krav som alla enskild firmor har på sig om att skicka in sin inkomst efter bokslutet till Skatteverket. I en deklaration klargör man hur mycket företaget har tjänat och hur mycket skatt som ska betalas.

 

Hur deklarerar man då i praktiken?

Äger du en en enskild firma måste du deklarera alla resultat i deklarationsbilagan NE och inkomstdeklaration 1, som finns på Skatteverkets hemsida. Som enskild näringsidkare deklarer du ditt företag tillsammans med din privatdeklaration.

Det viktigaste gällande inkomstdeklarationen är att du i förväg producerar ett korrekt årsbokslut, då detta ligger till grund för inkomstdeklarationen, det går att göra i ett redovisningsprogram, som Bfree.


Det är viktigt att deklarera i tid

Enskilda företagare ska lämna in sin deklaration senast vid midnatt den 4 maj i pappersform. Det är också viktigt att se till att lämna in deklarationen i tid för att inte drabbas av en förseningsavgift.

 

Fler videor på vår kanal och på bfree.se

Jag hoppas att denna video gjort det lättare för dig att förstå hur deklarationen fungerar i en enskild firma, har du andra frågor kring bokföring och redovisning har vi fler videor på vår youtube-kanal och på vår hemsida, bfree.se. Och glöm inte om du inte vill deklarera själv så hjälper vi gärna dig!