Videolista
Marknadsföring för egenföretagare, 5 snabba tips
Starta kurs

{{activeVideo.post_title}}

Stäng

Hej! Vera från Bfree här!

I den här videon har jag tänkt ge dig 5 tips om hur du med ett litet företag arbetar med marknadsföring!

Småföretagare har självfallet inte lika mycket pengar att lägga på marknadsföring som stora, väletablerade företag. Hur ska man då som en mindre aktör kunna nå ut till potentiella kunder i bruset från storföretagen? Marknadsföring är mer än bara köpt reklamyta och handlar om att möta sina kunder på flera olika sätt. Här kommer en lista med 5 konkreta tips som kan lyfta ditt företags marknadsföring till en ny nivå.

1. Ha ett tydligt budskap

Att ha en målsättning från början med varför du vill marknadsföra ditt företag, är viktigt och sätter tonen för hur du sedan ska nå fram till målet. Det är lättare att locka till sig nya kunder om man kommunicerar ut ett tydligt budskap till dem. Om inte företaget vet, hur ska kunden förstå vilket budskap det är du vill förmedla?

2. Utnyttja sociala medier

Med det oändliga informationsflödet idag är det otroligt svårt att avgöra vad som är intressant och vilken information som är värdefull. Var tydliga med vart ni vill synas och vad ni vill förknippas med. Sociala medier är gratis och ett bra sätt att marknadsföra på. Pröva också annonseringsverktyg, som Facebook Ads, annonsering på Facebook blir väldigt lätt målgruppsanpassad och kostar inte speciellt mycket.

3. Lär känna din målgrupp

Om du inte vet vem du marknadsför ditt innehåll till kan det bli svårt att utforma marknadsföringen specifikt till dem. Se till att definiera målgruppen och skapa en relation till dem, för att få bästa resultat på marknaden med just din produkt.

4. Hitta din USP

Unique Selling Points eller Unique Selling Proposition, förkortat USP, handlar om att företaget ska hittar faktorer som gör dem unika och attraktiva på marknaden, för att skilja sig från sina konkurrenter. Leta efter de faktorerna som gör att just du sticker ut med ditt företag och arbeta med de som grund.

5. Läs på om dina konkurrenter

Lär utav deras framgångsrecept och utnyttja eventuella brister. Att ha koll på sina konkurrenter utgör en bra grogrund för att sedan kunna anpassa sig efter dem och sticka ut ur mängden. Genom att ha koll på omvärlden och vad som är etablerat på marknaden, sparar du tid och pengar och undviker att erbjuda någonting som är identiskt med vad dina konkurrenter erbjuder.

Det var mina fem tips! Har du andra frågor kring bokföring och redovisning har vi fler videor på vår youtube-kanal och på vår hemsida, bfree.se.

 

Hejdå!

Visa mer